Koncert dětského hudebního studia v RSVK v Praze

Koncert dětského hudebního studia v RSVK v Praze

Ve dnech 4. – 5. prosince 2015 se v Křišťálovém sále RSVK v Praze uskutečnily koncerty Dětského hudebního studia Střední školy při Velvyslanectví RF v ČR. Akce byla připravena hudebním studiem za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Účastníky a hosty tradiční prosincové akce přivítala vedoucí Dětského hudebního studia Střední školy při Velvyslanectví RF v ČR Inga Mertke. Popřála všem žákům hodně úspěchů a požádala, aby zvlášťpodpořili nejmenší účastníky, kteří budou vystupovat poprvé. Sdělila, že letos se v jejich škole učí 53 žáků. Na koncertě byli vystupující rozděleni do tří skupin v závislosti na věku a hudební třídě. Zdůraznila, že 1. února 2016 hudební škola oslaví 15. jubileum.

Na koncertě vystoupili pedagogové hudebního studia Ludmila Šenšinová a Siruš Mkrtčanová (klavírní třída), Larisa Gvozděvová (housle) a Igor Sergejev (kytara), kteří hudebně doprovázeli podporovali své žáky.

Na koncertě v podání mladých hudebníků zazněly džezové a moderní skladby, díla vážné hudby, ale i lidové ruské, běloruské a ukrajinské písně. Každé vystoupení bylo odměněno srdečným potleskem publika, které tvořili především příbuzní a přátelé vystupujících.

Diváci obzvlášť ocenili umění hry na kytaru vítězky mnoha soutěží Ljuby Stojanové, která zahrála několik skladeb světových autorů.

Příjemným překvapením pro diváky bylo vystoupení absolventů hudebního studia, laureátů mezinárodních soutěží Gleba Korotkého (klavír) a Olega Sergejeva (kytara).

Na koncertech v Křišťálovém sále RSVK bylo přítomno více než 80 diváků.

Tento článek je dostupný v: Russian