IX. mezinárodní konference Asociace jazykových škol České republiky

IX. mezinárodní konference Asociace jazykových škol České republiky

Problematika výuky ruštiny jako cizího jazyka byla projednána na IX. mezinárodní konferenci Asociace jazykových škol České republiky.

Dne 9. října 2021 se na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze konala IX. mezinárodní konference Asociace jazykových škol České republiky „Moderní přístupy ke studiu a výuce jazyků“. Konference se konala pro učitele cizích jazyků základních, středních a jazykových škol a měla sekce angličtiny, němčiny, ruštiny, francouzštiny a španělštiny a také češtiny jako cizího jazyka.

Ruská sekce konference diskutovala o použití autentických tištěných materiálů, různých technikách pro opravu chyb v hodinách RJJC (ruského jazyka jako cizího), výuce moderních ruských kulturních reálií. Vedoucí Kurzů ruského jazyka při RSVK v Praze Ludmila Nyklova se zúčastnila práce ruské sekce konference a informovala o činnosti Ruského střediska vědy a kultury na podporu a propagaci ruského jazyka. Seznámila též posluchače s možností školení a stáží na předních ruských vysokých školách v rámci vládní kvóty Ruské federace a také hovořila o metodice přípravy studentů na složení certifikačních zkoušek z ruštiny jako cizího jazyka (TORFL).

Tento článek je dostupný v: Russian