🔰K 50. výročí Ruského domu v Praze🔰

🔰K 50. výročí Ruského domu v Praze🔰

🔰Přesně před 50 lety, 28. května 1971, byl v Praze otevřen Dům sovětské vědy a kultury (nyní Ruské středisko vědy a kultury v Praze).

Dům sovětské vědy a kultury se nacházel v historickém centru Prahy ve velké budově kláštera ze 17. století v Rytířské ulici a v roce 1997 se Ruské středisko vědy a kultury přestěhovalo do prostor bývalého klubu Velvyslanectví Ruské federace v České republice v pražské čtvrti Bubeneč, kde působí dodnes na adrese: Praha 6, ul. Na Zátorce 16.

RSVK se stalo stálým místem setkávání přátel Ruska a oblíbeným místem pro koncerty, přednášky, promítání filmů, konference a jiné kulturní a vzdělávací akce.Ruský dům v Praze se nadále zaměřuje na podporu ruského jazyka a ruské kultury. Stejně důležité je rozvíjet kontakty s ruskými krajany a rovněž vazby mezi lidmi. Ruský dům v Praze lze nazvat oknem do ruské kultury pro české občany. Existuje zde mnoho projektů v oblasti vzdělávání a kultury, jsou pořádány výtvarné a fotografické výstavy, vystupují ruští čeští umělci a hudebníci.

Velmi populární je i velká knihovna s rozsáhlou sbírkou knih v ruštině. Ruské středisko vědy a kultury v Praze pořádá kurzy ruštiny jako cizího jazyka. Činnost střediska po všechna ta léta napomáhala rozvoji bilaterálních humanitárních vztahů. Dveře RSVK jsou vždy otevřené pro nové přátele!

Dnes, v den výročí, RSVK v Praze, upřímně děkuje vám všem, našim drahým přátelům a partnerům, kteří jste po celá ta léta stáli po našem boku.

Tento článek je dostupný v: Russian