Mezinárodní mládežnická historicko-vzdělávací soutěž „Mořské dědictví Ruska“

Mezinárodní mládežnická historicko-vzdělávací soutěž „Mořské dědictví Ruska“

Zveme žáky a studenty ve věku 14 – 20 let, aby se zúčastnili mezinárodní mládežnické historicko-vzdělávací soutěže„Mořské dědictví Ruska“!

Mezinárodní mládežnická historicko-vzdělávací soutěž „Mořské dědictví Ruska“ je věnována „Roku památky a slávy“, a rovněž řadě velkých dat v historii ruské flotily – 100. výročí odchodu eskadry Černomořského loďstva z Krymu a Sevastopolu, 250. výročí Česmenské bitvy, 275. výročí narození admirála F. Ušakova, 230. výročí vítězství ruské eskadry nad Turky u mysu Tendra, 200. výročí objevení Antarktidy, 115. výročí Cusimské bitvy. 

Soutěž proběhne ve dvou etapách: výběrové kolo a finále.  První etapa – (distanční) se bude konat od 1. ledna do 1. června 2020 za účelem odhalení nejlepších autorů soutěžních děl v uvedených nominacích soutěže.

Na druhou etapu (prezenční) jsou zváni vítězové výběrového distančního kola. Bude se konat na Mořském mládežnickém festivalu „MORFEST“ – 2020 od 2. do 5. září v Petrohradě a od 5. do 12. září na palubě luxusní čtyřpalubové lodi „Dmitrij Furmanov“ na trase: Petrohrad – Lodějnoje Pole – Kiži – Petrozavodsk – Vytegra – Čerepovec – Jaroslavl – Uglič – Kaljazin – Moskva.

Na lodi bude pro účastníky soutěže organizován bohatý program: intelektuální souboje, vědecko-praktické konference, soutěže, tvůrčí dílny, show programy a setkání s významnými kulturními činiteli, kteří znamenali velký přínos pro rozvoj moderní flotily. 

Finalisté a vítězové soutěže obdrží speciální ceny a budou pozváni, aby se zúčastnili významných akcí, věnovaných 75. výročí vítězství ve Velké vlastenecké válce a 100. výročí Ruského odchodu, naplánovaných na rok 2020 v Petrohradu, Sevastopolu, na Krymu a v Bizertě (Tunisko).

Podrobnější informace o podmínkách účasti a jak podat přihlášku naleznete na oficiálním webu: www.history-memory.com.

Tento článek je dostupný v: Russian