Vánoční koncert mezinárodního ženského sboru „Viva Voce“ v RSVK v Praze

Vánoční koncert mezinárodního ženského sboru „Viva Voce“ v RSVK v Praze

     Dne 4. prosince 2019 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnil koncert mezinárodního ženského sboru „Viva Voce“. Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Ženský sbor „Viva Voce“ (v překladu z italštiny Živý hlas) existuje již 19 let při Mezinárodní škole v Praze. Jeho členkami jsou představitelky 9 zemí – Německa, Egypta, Ruska, USA, Česka, Kolumbie, JAR, Vietnamu a Japonska.

Před začátkem vystoupení ženského sboru hosty a účastnice přivítal dočasně pověřený výkonem funkce vedoucího Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR A. Končakov, který zdůraznil, že koncerty sboru jsou velmi populární a vždy v centru pozornosti diváků RSVK. Nakonec blahopřál všem přítomným k blížícím se svátkům a vyjádřil naději na plodnou spolupráci se sborem „Viva Voce“.

Koncert moderovala v anglickém, českém a ruském jazyce vedoucí a dirigentka sboru Soňa Frídlová (ČR). Seznámila hosty s tradicemi zemí členek souboru, spojených s vánočními a novoročními svátky a rovněž s lidovými kroji Německa, Česka, Vietnamu, Rakouska, Holandska, Brazílie a Japonska. do kterých byly sólistky oblečeny.

Sbor interpretoval populární vánoční písně a kompozice v různých jazycích. Diváci radostně vítali každé vystoupení ženského sboru „Viva Voce“ bouřlivým potleskem. Koncert v Křišťálovém sále RSVK v Praze navštívilo asi 50 hostů z řad ruských krajanů, Čechů a cizinců.

Tento článek je dostupný v: Russian