XIV. mezinárodní amatérský šachový turnaj „Zimní gambit 2019“ v RSVK v Praze

XIV. mezinárodní amatérský šachový turnaj „Zimní gambit 2019“  v RSVK v Praze

     Dne 30. listopadu 2019 se v Křišťálovém sále RSVK v Praze uskutečnil XIV. mezinárodní amatérský šachový turnaj „Zimní gambit – 2019“. Turnaj byl organizován Koordinační radou ruských krajanů v ČR, Šachovou školou Anatolije Karpova při RSVK v Praze a českým šachovým klubem „Smíchov“ za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Turnaje se zúčastnilo 39 hráčů ve věku od 10 let do 80 let. Jednalo se o hráče z Česka, Ruska, Slovenska a Moldávie.

Turnaj se skládal ze 7 kol a trval více než 6 hodin. Akci zahájil zplnomocněný vedoucí Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR A. Končakov, který poblahopřál účastníkům k zahájení turnaje a popřál jim hodně úspěchů.

Vedoucí Šachové školy Anatolije Karpova při RSVK v Praze K. Sargsjan zdůraznil, že turnaj probíhá v RSVK již počtrnácté a počet účastníků se neustále zvětšuje. Poděkoval RSVK v Praze za podporu turnaje a popřál účastníkům hodně úspěchů.

V individuální hře zvítězil mistr sportu J. Janeček z šachového klubu Mahrla (Praha), který získal ze 7 možných bodu 6,5. Druhé místo obsadil L. Kalvač ze stejného šachového klubu. Třetí místo získal S. Koper opět ze šachového klubu Mahrla. Mezi družstvy tak první místo získalo družstvo pražského šachového klubu Mahrla,

Vítězům byly předány na památku medaile a poháry. Všichni účastníci získali od RSVK v Praze diplomy a dárky na památku.

Hráči šachového klubu „Aurora“ při RSVK v Praze obsadili: A. Achedžak – 5. místo, A. Anaskin -7. místo, A. Gorbunov – 9. místo, R. Achedžak – 28 místo.

Letos byla počtvrté předána cena G. Nazarbekova – mistra sportu v šachách, jejímž cílem je vyvolat zájem o šachy u mladých lidí do 18 let. Tuto cenu získalo družstvo „Aurora“, které je tvořeno žáky Šachové školy Anatolije Karpova při RSVK v Praze. V individuální hře zvítězil nejmladší hráč turnaje R. Pulin, který v celkové kvalifikaci turnaje „Zimní gambit 2019“ obsadil 22. místo.

Tento článek je dostupný v: Russian