Koncert operního zpěvu „Podzimní hlasy“ v RSVK v Praze

Koncert operního zpěvu „Podzimní hlasy“ v RSVK v Praze

Dne 4. října 2019 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konal koncert operního zpěvu „Podzimní hlasy“, na kterém vystoupily mladé operní pěvkyně. Akce proběhla za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Moderátorka koncertu, profesorka Mezinárodní konzervatoře Praha Tachira Menaždinova přivítala hosty a představila program vystoupení. Koncert operního zpěvu „Podzimní hlasy“ se stal kulturním mostem mezi RSVK v Praze a RSVK ve Vídni.

Na programu byla díla skladatelů ruské a světové vokální klasiky. Na koncertě v Křišťálovém sále vystoupily laureátky regionálních a mezinárodních soutěží: L. Mutagirova-Čižmařová (ČR) a H. Schelberg (USA). Klavírní doprovod zabezpečila profesorka Mezinárodní konzervatoře Praha, korepetitorka Státní opery Praha J. Nosková.

V podání L. Mutagirové-Čižmařové zazněla píseň R. Jachina „Tugan jagym“ v tatarském jazyce, E. Bakirova „Mých 18 let“, tatarská lidová píseň „Opadávají květy“ aj.

  1. Schelberg zazpívala árii Lauretty z opery G. Pucciniho „Gianni Schicchi“, 1. árii Královny noci z opery W.A. Mozarta „Kouzelná flétna“, árii Julie z opery „Romeo a Julie“ Ch. Gounoda, a jiné známé árie.

Večer proběhl v přátelské atmosféře. Diváci bouřlivým potleskem ocenili každé vystoupení talentovaných mladých umělkyň a jejich klavírního doprovodu.

Tento článek je dostupný v: Russian