Mezinárodní kulturně-sportovní festival „Vachta pamiati 2019“ se konal v Praze

Mezinárodní kulturně-sportovní festival „Vachta pamiati  2019“ se konal v Praze

Dne 19. května 2019 se ve Střední škole při Velvyslanectví RF v ČR za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR konal Mezinárodní kulturně-sportovní festival „Vachta pamiati 2019“, který byl věnován památce na Hrdinu Sovětského svazu Antona Danilického.

Velitel tanku T-34, podporučík Anton Danilickij vstoupil do Prahy v noci na 9. května jako člen 3. gardové tankové armády pod vedením maršála P. Rybalka.

Festival „Vachta pamiati 2019“ v Praze zahájila 1. tajemnice Velvyslanectví RF v ČR J. Barančejevová, která poblahopřála přítomným ke Dni vítězství a osvobození Československa od fašismu, poděkovala organizátorům soutěže a popřála účastníkům hodně úspěchů.

Prezident sportovního klubu „Sambo Kutná Hora“, mistr světa v sambu I. Šašurin poděkoval účastníkům turnaje za uchovávání ruského národního sportu v zahraničí a popřál vítězství nejlepším.

Po vyprávění o hrdinském činu Hrdiny Sovětského svazu v boji o řeku Vislu přítomní uctili památku Antona Danilického minutou ticha.

Poté proběhly zápasy v sambu a sumo. Zúčastnilo se jich více než 20 mladých sportovců z Německa, Česka, Polska a Ruska.

Výsledky byly vyhlášeny podle olympijského systému, tzn. podle největšího počtu zlatých medailí.

První místo získal sportovní klub z Ruska, druhé – německý sportovní klub, třetí – družstvo z Polska.   Vítězům byly předány poháry a medaile. Všichni účastníci obdrželi ceny a dárky na památku.

Medaile vítězům předal předseda Sdružení krajanů –veteránů války „Afganvet“ O. Gončarov.

Tento článek je dostupný v: Russian