Mezinárodní vědecko-praktická konference „Informační inovační technologie“ byla zahájena v RSVK

Mezinárodní vědecko-praktická konference „Informační inovační technologie“ byla zahájena v RSVK

Dne 23. dubna 2019 byla v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze zahájena VI. mezinárodní vědecko-praktická konference „Informační inovační technologie“. Akce byla organizována Moskevskou technologickou univerzitou (MIREA) ve spolupráci se Zastupitelstvím Rossotrudničestva v ČR.

Konference probíhá v následujících oblastech: informační technologie ve školství; informační technologie ve vědě a průmyslu; informační technologie v sociálně-ekonomické sféře včetně zdravotnictví.

Zplnomocněný vedoucí Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR A. Končakov přivítal účastníky a organizátory. Zdůraznil důležitost a aktuálnost otázek, projednávaných na konferenci. Podtrhl, že RSVK v Praze je připraveno všestranně pomáhat jak mladým vědcům a výzkumníkům, tak i vysokým školám a vědeckým organizacím v navazování mezinárodních styků, v rozvoji vzájemně výhodné spolupráce.

Plenární zasedání zahájil profesor, vedoucí katedry Moskevské technologické univerzity (MIREA), doktor technických věd S. Uvajsov. Připomněl, že hlavním cílem konference je rozvoj mezinárodní spolupráce ve sféře inovační činnosti na základě moderních technologií. Sdělil, že referáty účastníků jsou obsaženy ve sborníku článků konference. Informoval, že v rámci konference se poprvé konal mezinárodní IEEE seminář.

Na plenárním zasedání vystoupili vědci a mladí výzkumníci z Bulharska, Polska, Ruska, Japonska a Česka. Celkem se konference zúčastnilo více než 80 osob.

Druhá část dne byla věnována práci v sekcích, kulatým stolům a seminářům.   V rámci konference 24. a 25. dubna se v Praze uskuteční první mezinárodní IEEE seminář o projektování a technologii výroby elektronických prostředků (SED-2019). Zúčastní se ho Ruská sekce IEEE, Tomská skupina a studentské oddělení Sibiřské sekce IEEE, zástupci ze zemí Evropy, Asie a Ameriky. Vědeckým vedoucím semináře je světově uznávaný akademik RAV A. Sigov.

Tento článek je dostupný v: Russian