Kulatý stůl Mezinárodního klubu dětské diplomacie se konal v Praze

Kulatý stůl Mezinárodního klubu dětské diplomacie se konal v Praze

     Dne 1. června 2018 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnil kulatý stůl Mezinárodního klubu dětské diplomacie a zahájení výstavy fotografií „Děti světa“ u příležitosti Mezinárodního dne dětí. Akce byla připravena MKI Klíč za podpory Velvyslanectví RF v ČR a Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Účastníky kulatého stolu Mezinárodního klubu dětské diplomacie přivítali první tajemnice Velvyslanectví RF v ČR J. Barančejeva, zplnomocněný vedoucí Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR A. Končakov a předsedkyně MKI Klíč A. Jevsina. Poblahopřáli mladým poslům míru k Mezinárodnímu dni dětí a informovali o akcích, které probíhají za podpory Velvyslanectví RF v ČR a Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Kulatého stolu se zúčastnili mladí ruští krajané a Češi, kteří letos navštívili petrohradské fórum „Russkoje zaruběžije“, soutěžili v celosvětových hrách mladých krajanů v Kazani a stali se finalisty mezinárodní soutěže mladých deklamátorů „Živá klasika“ v ČR.  Na závěr kulatého stolu jedničkáři a dvojkaři akce „Totalnyj diktant 2018“ v ČR dostali dárky na památku a diplomy.

V rámci kulatého stolu byla zahájena výstava fotografií „Děti světa“. Výstava probíhá podle výsledků stejnojmenné fotografické soutěže, které se zúčastnili profesionální i amatérští fotografové z 23 zemí. Na adresu organizátorů bylo posláno asi jeden a půl tisíce různých fotografií. Jak řekla vedoucí Rossotrudničestva Eleonora Mitrofanova ve svém poslání k účastníkům soutěže: „Poslané fotografie – to je kronika života různých zemí, vytvořená z pozoruhodných a unikátních příběhů o dětech, žijících v různých koutech naší planety“.

Od 1. června v 16 zemích na 4 světadílech budou v ruských střediscích vědy a kultury zahájeny dvě desítky výstav.

 

Tento článek je dostupný v: Russian