Nové představení „Sedm princezen“ v RSVK v Praze

Nové představení „Sedm princezen“ v RSVK v Praze

Dne 1. června 2018 se ve Velkém sále  Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnilo představení „Sedm princezen“ v podání herců dětského divadla „Izumrud“(Smaragd) Praha pod vedením M. Laptěvové. Akce byla organizována za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Před začátkem představení vedoucí divadla a režisérka M. Laptěvová přivítala diváky a poblahopřála jim k Mezinárodnímu dni dětí. Formou hry malým divákům objasnila význam tohoto svátku a informovala je o námětu představení.

Mladí herci vyprávěli divákům příběh o kouzelném království, kde žil král a jeho šest dcer. Král se pečlivě věnoval výchově a vzdělávání dcer. Z princezen proto vyrostly nejen krasavice, ale i velmi vzdělané dívky. Měly rády vědu a pomáhaly lidem. Jednou král vyprávěl svým dcerám příběh o tom, jak zlá čarodějnice unesla jeho sedmou dceru – princeznu Ellu. Dlouho se ji snažil najít, ale nedařilo se mu to. Byl již zoufalý. Jeho dcery proto, nehledě na nebezpečí, začaly svoji sestru hledat.

Hledání trvalo dlouho, ale díky své chytrosti a důvtipu princeznu Ellu našly a vrátily se s ní domů.  Starý král byl velmi šťasten a na počest návratu své dcery uspořádal velkou hostinu pro celé království.

Po představení M. Laptěvová pozvala na scénu všechny děti v sále, aby se společně vyfotografovaly.

Tento článek je dostupný v: Russian