Dětský festival „Pruhovaná žirafa“ v RSVK v Praze

Dětský festival „Pruhovaná žirafa“ v RSVK v Praze

 

Dne 2. června 2018 se v Ruském středisku vědy a kultury v Praze v rámci oslav Mezinárodního dne dětí uskutečnil V. mezinárodní festival „Pruhovaná žirafa“. Akce byla organizována klavírní školou „Gradus ad Parnassum“ za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Festival byl zahájen velkým dětským galakoncertem, kterého se zúčastnili žáci dětských hudebních a tanečních studií Prahy.

Vystoupili žáci vokálních studií „Cantabile“ a „MIX“, tanečních studií „Benefit dance“ a „InFitDance“ a dětského kulturního centra „Clever bee“. Divadelní představení „Rukavičky“ nabídlo studio „Věsjolyje palčiki“. Mini představení „Žába –  cestovatelka“ předvedli žáci Školy umění při RSVK v Praze. Vystoupení bylo ukončeno společnou interpretací písně „Doroga k solncu“.

Na festivalu pracovalo mnoho dílen: kreslení na vodě (ebru), nanášení barev na obličej, modelování z hlíny, anglického jazyka, tenisu aj. Pro hosty a účastníky festivalu se konaly hodiny výuky zpěvu, vaření a tvorby figurek zvířat z nafukovacích balonků.  Děti si se zájmem hrály s roboty, které poskytlo centrum robotické techniky. Velkému zájmu se těšila dílna chemie, kde při pomoci tekutého dusíku pro děti připravili pravou zmrzlinu.

Loutkové divadlo „Světljačok“ ukázalo mini představení „Vrána a liška“. Žáci Školy umění při RSVK v Praze zahráli představení „Fedorino gore“ K. Čukovského a „Pro bitvy i sraženija“ E. Šenderoviče.

Festivalu v RSVK se zúčastnilo více než 300 dětí a jejich rodičů z řad ruských krajanů, Čechů a cizinců.

Tento článek je dostupný v: Russian