Koncert v RSVK v Praze

Koncert v RSVK v Praze

Dne 16. prosince 2017 se ve Velkém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konal tradiční předvánoční koncert „Vse ispolňatsa mečty“ (Všechny sny se splní) žáků dětského estrádního studia MIX pod vedením N. Progoninové. Akce byla organizována za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Na začátku koncertu vedoucí studia informovala o úspěších svých žáků. Mimo jiné o vítězství v mezinárodním superfinále soutěže „Saljut talantov“ v Petrohradě. Tam 2. místo vybojovaly O. Fjodorovová, D. Kovtunová, D. Rožok a V. Russkich 3. místo. Sdělila též, že se žáci zúčastnili televizního projektu „Chrustalnyj mikrofon“, podělila se o plány studia a informace ohledně nadcházejících soutěží.

Koncertní program zahájili D. a M. Rožok a N. Toski, kteří zazpívali píseň «White Christmas». Jejich kostýmy Dědy Mráze, Jelena a Sněhuláka potěšily diváky. Vánoční náladu podpořila i vystoupení K. Vedjakovové a Z. Zolotuškové.

Koncertu se zúčastnilo asi 30 žáků studia, kteří vystoupili s tanečními a pěveckými čísly v ruském a anglickém jazyce.

Nejmladší a střední skupina potěšily diváky dvěma tanci. Poté vystoupil i pěvecký soubor dospělých pod vedením N. Mrazovové, který interpretoval píseň «Go down moses».

Na závěr N. Progoninová divákům představila učitele studia a poděkovala jim za jejich práci. Byli to: N. Mrazovová a S. Uvarovová (zpěv), M. Laptěvová (scénické umění), O. Rožděstvěnskaja (kreslení a užité umění) a A. Kvonová (choreografie).

Po oslavě obdrželi všichni účastníci dárky na památku. Na koncertě ve Velkém sále RSVK bylo přítomno více než 100 diváků

Tento článek je dostupný v: Russian