Dětské představení „Novoroční dobrodružství“ v RSVK v Praze

Dětské představení „Novoroční dobrodružství“ v RSVK v Praze

Dne 27. prosince 2016 se ve Velkém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konala premiéra dětského představení „Novoroční dobrodružství“. Akce byla připravena studiem „Pražská divadelní dílna“ za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Scénárista Andrej Landau a režisérka Irma Novičkovová v předvečer Nového roku přichystali vskutku detektivní příběh se zmizením, únosem a kouzly.

Děda Mráz se snaží v novoročním zmatku vyřešit důležitou otázku, jak se o novoroční noci nezpozdit a předat všem dětem z celého světa dárky. Na pomoc mu přichází vzdělaná víla, která vymyslela kouzelný portál.

Pomocí tohoto kouzelného portálu se hrdinové snaží najít ztracenou Sněhurku. Zatímco se Děda Mráz a víla rozhodovali, jak osvobodit svoji mladou pomocnici, poslaný Babou Jagou Barabaška portál ukradl.

Během představení se všechny děti aktivně zapojovaly do děje. Odpovídaly na otázky Dědy Mráze, pomáhaly mu ve složitých situacích, zlobily se na Babu Jagu a radily, jak najít její bydliště.

Po představení šly děti na scénu, kde tančily, zpívaly veselé písničky a přednášely básničky.

Na závěr děti dostaly od Dědy Mráze dárky. Na představení bylo přítomno více než 70 dětí a dospělých z řad ruských krajanů, žijících v Praze.

Další představení „Novoroční dobrodružství“ se v RSVK v Praze uskuteční 30. prosince 2016.

Tento článek je dostupný v: Russian