Vystoupení tanečního souboru z Gruzie «Kolkha II» v RSVK v Praze

Vystoupení tanečního souboru z Gruzie «Kolkha II» v RSVK v Praze

Dne 19. března 2016 ve Velkém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze na četné prosby diváků opět vystoupil gruzínský národní taneční soubor «Kolkha II» z Tbilisi. Koncert byl připraven a uskutečněn za podpory Rossotrudničestva v České republice.

Koncert uváděla zaměstnankyně oddělení kultury RSVK Veronika Voroncovová, která seznámila diváky s historií vzniku každého tance a jeho choreografickými zvláštnostmi.

Tentokrát soubor «Kolkha II» pod vedením choreografa Davida Nadarišvili potěšil diváky novým programem, ve kterém byly zastoupeny tance «Račuli», «Kazbeguri», «Mchedruli», «Parikaoba», “Daisi”, ale také abcházský lidový tanec «Abchazuri», osetinský lidový tanec «Osuri» a mnohé jiné. Během vystoupení si mladí gruzínští umělci opět získali srdce diváků díky náročné choreografii a plastičnosti interpretace, doplněné pestrými kostými a národním koloritem. Koncert byl doprovázen promítáním filmových záběrů na velkém plátně.

Vystoupení mladých talentovaných umělců na scéně RSVK mělo velký úspěch. Bouřlivý potlesk neutichal během celého koncertu a na závěr celý sál povstal a aplaudoval tanečníkům.

Koncert gruzínského tanečního souboru «Kolkha II» navštívilo asi 200 diváků z řad ruských krajanů, občanů zemí SNS a místních obyvatel.

Tento článek je dostupný v: Russian