Virtuální prohlídka Prezidentské knihovny seznamuje s výstavou k 80. výročí ukončení fašistické blokády Leningradu

Virtuální prohlídka Prezidentské knihovny seznamuje s výstavou k 80. výročí ukončení fašistické blokády Leningradu

Na portálu Prezidentské knihovny byla zveřejněna nová virtuální prohlídka výstavy „Paměť generací: k 80. výročí ukončení fašistické blokády Leningradu“. Výstava byla otevřena v budově knihovny 27. května, v roce 80. výročí úplného osvobození Leningradu od fašistické blokády, na Den založení Petrohradu, na Všeruský den knihoven a k 15. výročí Prezidentské knihovny.

Díky nové virtuální prohlídce připravené odborníky knihovny na základě spolehlivých historických materiálů můžete zjistit, jak si lidé bezprostředně po ukončení obléhání uchovali vzpomínky na hrdinské činy města a jeho hrdinných obránců a jak události spojené s osvobozením obleženého Leningradu vnímají naši současníci.  

Díky výstavě, která byla zahájena v Prezidentské knihovně, se můžete seznámit s hrdinskými účastníky falešného překročení řeky Svir, prohlédnout si originální umělecké předměty vytvořené přímo pro muzeum Vítězství na Sviru, model Solného městečka, ve kterém bylo umístěno Muzeum obrany a obležení Leningradu, stejně jako archivní fotografie a multimediální materiály, které vyprávějí o tvůrcích tohoto muzea, jeho vůbec první výstavě a obnovení muzea v roce 1989.

Virtuální projekty jsou aktivně se rozvíjející oblastí činnosti Prezidentské knihovny, díky níž jsou unikátní materiály dostupné širokému publiku. Virtuální prohlídky a exkurze si můžete prohlédnout na portálu knihovny v sekci „Výstavy“ na odkazu: https://www.prlib.ru/…ion