12 dubna se uskuteční Hvězdný diktát „Jedeme!

12 dubna se uskuteční Hvězdný diktát „Jedeme!
  1. dubna, na Den kosmonautiky, se uskuteční tradiční Hvězdný diktát „Jedeme!“, který má lidem z různých zemí připomenout společný čin lidstva – let člověka do vesmíru.
    Autorem textu je letos Anton Pervušin, ruský spisovatel a novinář, historik kosmonautiky, autor řady sci-fi a populárně-naučných knih.
    Chcete-li se zúčastnit Hvězdného diktátu „Jedeme!“, musíte:
  • předložit předběžnou registraci na formuláři na webu (https://poehali2023.ru).
  • na e-mail, uvedený při registraci, obdržíte jedinečný autorizační kód, pomocí kterého 12. dubna aktivujte svoji účast ve Hvězdném diktátu „Jedeme!“
    1. dubna ve 12:00 hod. místního času se po aktivaci unikátního autorizačního kódu na stránkách Hvězdného diktátu „Jedeme!“ zobrazí formulář pro odpovědi. Poté Anton Pervušin nadiktuje otázky a účastníci zapíší své odpovědi do příslušných polí. Online přenos bude k dispozici na webu Hvězdného diktátu a také na sociálních sítích Ruského domu.
  • Soutěžícím budou nabídnuty čtyři možnosti zaplnění volného pole. Účastník musí vybrat pouze jednu odpověď. Po absolvování diktátu systém automaticky spočítá počet správných odpovědí a okamžitě informuje účastníka o jeho výsledku. Podle výsledků diktátu pak bude náhodně vybráno 20 výherců. Jako dárek dostanou podepsanou knihu Antona Pervušina.