Váleční veteráni, obyvatelé obleženého Leningradu z celého světa se znovu setkají s Petrohradem

Váleční veteráni, obyvatelé obleženého Leningradu z celého světa se znovu setkají s Petrohradem

V předvečer oslav 79. výročí prolomení blokády Leningradu a 78. výročí úplného osvobození Leningradu od fašistické blokády během Velké vlastenecké války v letech 1941-1945.

Výbor pro vnější vztahy Petrohradu spolu s Federální agenturou Rossotrudničestvo plánuje uspořádat III. světovou online videokonferenci veteránů Velké vlastenecké války, obyvatel obleženého Leningradu, členů protihitlerovské koalice „Vzpomínka, která zachraňuje svět.“

Začátek konference je 28. ledna 2022 ve 12:00 hod. Odkaz na připojení (ID konference: 895 3613 7390, přístupový kód: 163106).

Komplexní podpora veteránů je nejdůležitější oblastí dlouhodobé činnosti výboru při realizaci státní politiky ve vztahu ke krajanům v zahraničí. Každoročně bylo do Petrohradu pozváno přibližně 200 veteránů z asi 20 států, aby oslavili Den vítězství a Den úplného osvobození Leningradu od fašistické blokády.

Vzhledem k omezením, způsobeným pandemií koronaviru, je Výbor dočasně nucen realizovat tyto akce online – ve dnech 27. ledna a 8. května loňského roku proběhly úspěšně celosvětové videokonference pro veterány, přeživší blokádu „Vzpomínka, která zachraňuje svět“, zahrnující stovky účastníků z řad zahraničního publika.

Tento článek je dostupný v: Russian