„Ruský jazyk a kultura v zahraničí: nejlepší vzdělávací postupy“

„Ruský jazyk a kultura v zahraničí: nejlepší vzdělávací postupy“

V Dušanbe se konala mezinárodní vědecká a praktická konference „Ruský jazyk a kultura v zahraničí: Nejlepší vzdělávací postupy“

Ve dnech 6. – 7. prosince 2021 hostila Rusko-tádžická (slovanská) univerzita v Dušanbe mezinárodní vědeckou a praktickou konferenci „Ruský jazyk a kultura v zahraničí: Nejlepší vzdělávací postupy“. Konferenci organizovala Omská státní niverzita F.M. Dostojevského a probíhala v prezenční a distanční formě.

Prezenční formy konference se zúčastnili učitelé ruského jazyka a organizátoři otevřených vzdělávacích center v ruštině v Tádžikistánu. Na dálku se do diskuse o aktuálních otázkách výuky ruského jazyka a organizace výuky v ruštině v zahraničí zapojili učitelé ze Španělska, Kazachstánu, Kyrgyzstánu, Mongolska, Ruska, Slovenska, Slovinska, Turecka, Finska, Česka a Estonska.

Účelem konference byla výměna praktických zkušeností s organizací výuky v ruštině v různých zemích. Přednášející představili osvědčené postupy fungování center otevřeného vzdělávání v ruštině, podělili se o své úspěšné zkušenosti s výukou ruského jazyka v zahraničí. Na tvůrčích dílnách a diskusních platformách konference byly diskutovány moderní metody výuky ruštiny jako cizího jazyka.

Na konferenci vystoupila na dálku vedoucí Kurzů ruského jazyka při Ruském domě v Praze Ludmila Nyklová, která hovořila o výuce ruštiny jako cizího jazyka v Kurzech při Ruském domě a o podpoře výuky a studia ruštiny v České republice.

Tento článek je dostupný v: Russian