Představení „Ajťák” divadla „Luna a Drož“

Představení „Ajťák” divadla „Luna a Drož“

Dne 16. října 2021 se ve Velkém sále Ruského domu v Praze konalo představení hry „Ajťák” v podání herců mládežnického amatérského divadla ruských krajanů „Luna a Drož“. Akce byla organizována za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Amatérské mládežnické divadlo „Luna a Drož“ vzniklo poměrně nedávno a zkouší na jevišti Ruského domu v Praze. Režisérka a umělecká ředitelka divadla Lada Luncevová si pro svoji inscenaci vybrala hru „Ajťák” – komedii běloruské spisovatelky Vlady Olchovské, která vtipně zesměšňuje moderní tendence společnosti nového tisíciletí. Děj se točí kolem dobrodružství tří kamarádek, soupeřících o srdce jednoho vytouženého muže …

Hlavní role v pražské inscenaci v ruštině ztvárnili: Večeněga – Xenia Skljarenková, Nika – Dari Morrel, Arkadija – Tamila Chodžajevová, Vadim – Igor Sorokin, Olga – Jelena Osipenková.

Premiéra hry se uskutečnila rovněž v Ruském domě v Praze v létě 2020. Dnes je „Ajťák” jedním z nejpopulárnějších pražských představení v ruštině, což dokazuje zájem publika o něj. V sobotu večer přišlo na komedii více než 150 lidí.  Mezi diváky byli ruští krajané a čeští občané.

Tento článek je dostupný v: Russian