Volně přístupná lekce tenisu v Ruském domě v Praze.

Volně přístupná lekce tenisu v Ruském domě v Praze.

Dne 27. srpna proběhla na kurtech Ruského domu v Praze volně přístupná lekce tenisu pro děti a dospělé. Akce byla uspořádána za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v České republice.

Lekci vedl Petr Kuzněcov, licencovaný tenisový trenér mezinárodní třídy s úspěšnými zkušenostmi v Rusku, České republice a Portugalsku. Držitel nejvyšší trenérské kategorie druhého stupně „Master +“ z Ruské tenisové federace (RTF), certifikovaný trenér Portugalské tenisové federace a České tenisové unie (úroveň 2).

Volně přístupné lekce se zúčastnily děti různého věku a s různými zkušenostmi v tomto druhu sportu. Mnozí drželi tenisovou raketu v rukou poprvé, ale většina mladých lidí si vedla velmi šikovně a rychle reagovala na trenérovy povely.

Samozřejmě, v každém tréninkovém procesu je hlavní postavou trenér. Petr Kuzněcov je otevřený, společenský, sebevědomý a hlavně, budí důvěru. Jedná se o zástupce obtížného a čestného povolání, ve kterém je velmi důležité najít kompetentní přístup k mladým sportovcům, a to jak ve skupinových trénincích, tak i v individuálních lekcích. A ačkoli se dospělí neodvážili zúčastnit volně přístupné lekce, otcové a matky, aniž by to očekávali, absolvovali díky Petru Kuzněcovovi nezapomenutelnou tvůrčí dílnu o tom, jak zaujmout děti a vzbudit v nich lásku ke sportu.

Tento článek je dostupný v: Russian