Прошедшие мероприятия

Červenec 2021

Dne 26. července 2021 se ve skupině studentů účastnících se intenzivních letních kurzů ruského jazyka v Ruském domě v Praze konala lekce, věnovaná životu a dílu Fjodora Michajloviče Dostojevského. Lekce se konala v rámci přípravy na oslavu 200. výročí světově proslulého ruského spisovatele a myslitele.

V rámci mezinárodní vědecké a praktické konference „Česká republika, slovanský svět a jejich sousedé: otázky dějin a kultury“ k 170. výročí významného českého historika a spisovatele Aloise Jiráska Ruský dům v Praze zve žáky a studenty, aby se zúčastnili mládežnické sekce konference. Dne 16. října …

Dne 7. července 2021 se v Křišťálovém sále Ruského domu v Praze uskutečnil hudební večer, věnovaný narozeninám vynikající ruské operní pěvkyně a pedagožky Jeleny Obrazcovové (7. července 1938). Akce byla připravena a uvedena Zastupitelstvím Rossotrudničestva v České republice.

Poslední školní den před prázdninami, 30. června 2021, navštívili Ruské středisko vědy a kultury v Praze žáci s učitelem ruského jazyka ZDŠ „Na Balabence“ (Praha). Mladí lidé již jeden rok studují ruštinu a chtěli poznat RSVK v Praze, zjistit více o ruské kultuře.

Sólisté Domu hudby budou i nadále těšit posluchače online. Letní sezónu zahájí  přenosy vystoupení „Mladých ruských umělců“ v červencových programech Domu hudby na YouTube: