„Pamatuji si úžasný okamžik …“ K narozeninám A. S. Puškina Vystoupení studentů baletní školy Olgy Kyndlové při Státní opeře

„Pamatuji si úžasný okamžik …“  K narozeninám A. S. Puškina Vystoupení studentů baletní školy Olgy Kyndlové při Státní opeře

Dne 5. června se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnil slavnostní koncert baletní školy Olgy Kyndlové při Státní opeře Praha. Akce byla organizována s podporou Zastupitelství Rossotrudničestva v České republice.

Ředitelka školy Olga Kyndlová věnovala vystoupení svých studentů narozeninám A. S. Puškina. Poznamenala, že dílo velkého ruského básníka inspirovalo mnoho skladatelů, choreografů a režisérů k vytvoření mistrovských děl.

6. červen není podle ředitelky školy velkým svátkem jen v Rusku, ale po celém světě, protože Puškinovo dědictví je světovým dědictvím.

Koncertního programu „Pamatuji si na úžasný okamžik“ se zúčastnili žáci školy od 4 do 15 let. Je třeba poznamenat, že v loňském roce, v karanténě, neměly děti možnost nacvičovat ve zkušebnách a učily se online. Navzdory těmto obtížím mladí tanečníci předvedli vynikající výkony při předvádění složitých baletních čísel.

Programu koncertu se zúčastnili i žáci třídy klavír, flétna a harfa.

Koncertu „Pamatuji si na úžasný okamžik“ se v Křišťálovém sále RSVK z důvodu časových omezení a bezpečnostních opatření zúčastnilo 35 diváků.

Tento článek je dostupný v: Russian