Druhá světová videokonference „Paměť, která zachovává mír“ k 76. výročí velkého vítězství

Druhá světová videokonference „Paměť, která zachovává mír“ k 76. výročí velkého vítězství

Dne 8. května se konala druhá světová videokonference „Paměť, která zachovává mír“ u příležitosti 76. výročí velkého vítězství a 80. výročí zahájení Velké vlastenecké války.

Konala se v Muzeu historie vojsk Leninova řádu Leningradského vojenského okruhu Domu důstojníků Západního vojenského okruhu (Litejnyj prospekt, 20).

Spolu s vládou Petrohradu.

V Petrohradě se znovu setkali váleční veteráni, obyvatelé obklíčeného Leningradu z celého světa a bojovníci protihitlerovské koalice.

Akce zahrnovala přímé video spojení mezi Petrohradem a veřejnými organizacemi, spojujícími veterány, blokádníky žijící v zahraničí, sledování speciální video zprávy od guvernéra Petrohradu A.D. Beglova, projevy samotných veteránů, záznam oficiálního kladení věnců jménem zahraničních veteránů a blokádníků k pomníku Matka – Vlast na pamětním Piskarevském hřbitově, diskusi o aktuálních otázkách jejich podpory, o rozvoji mezinárodních vztahů atd.

Novinkou videokonference bylo, že tentokrát do ní byli pozváni veteráni – představitelé cizích zemí, kteří ve válečných letech bojovali na straně antihitlerovské koalice a v partyzánských hnutích.

Koncert, který byl pro účastníky organizován, zahrnoval vystoupení umělců a tvůrčích skupin, včetně představení stálých partnerů Výboru pro vnější vztahy Petrohradu při pořádání zahraničních kulturních a humanitárních akcí, jako jsou například divadlo „Baltský dům“, Petrohradské divadlo písní a tanců „Moroška“, Hudební aliance „Petrohradští barytonisté“, Art Studio „Prazdnik“ a další. Součástí programu koncertu byly také slavné písně, věnované boji členů antihitlerovské koalice a partyzánskému hnutí během Druhé světové války.

Podle nejnovějších údajů se akce zúčastnilo asi 100 osob z 27 zemí.

Web věnovaný realizaci státní politiky Ruské federace ve vztahu ke krajanům v zahraničí vládou Petrohradu – www.spbrumir.ru.

Tento článek je dostupný v: Russian