Online prezentace „Kurzu pro mladého inženýra“ se konala 16. března v RSVK v Praze

Online prezentace „Kurzu pro mladého inženýra“ se konala 16. března v RSVK v Praze

Dne 16. března se v Ruském středisku vědy a kultury v Praze uskutečnila prezentace vzdělávacího a vědeckého projektu „Kurz pro mladého inženýra“.

Kurz byl vytvořen s podporou Rossotrudničestva pro žáky, studenty a učitele ruských škol v zahraničí. Provozovatelem projektu byla společnost „Kompozity Ruska“.

Řečníkem setkání byl odborný asistent na katedře raketových a vesmírných kompozitních konstrukcí Moskevské státní technické univerzity N. E. Baumana           Andrej Dmitrijevič Novikov

Během besedy byly rozptýleny mýty o škodlivosti jaderných elektráren a bezpečnosti větrných turbín pro životní prostředí. Andrej Novikov se podělil o informace o společných projektech s univerzitami v Německu a Francii a o práci Moskevské státní technické univerzity N.E. Baumana se zahraničními studenty, kteří na univerzitě studují v různých programech.

Pokud jde o „Kurz pro mladého inženýra“, učitel vysvětlil, že v rámci kurzu (jehož délka je 72 hodin) bude student schopen naučit se základy robotiky, 3D modelování i kompozitních materiálů. Po absolvování kurzu je možné samostatně realizovat zajímavý inženýrský projekt a získat osvědčení od MSTU N. E. Baumana. K absolvování kurzu nepotřebujete žádné další vybavení.

Odkaz na „Kurz pro mladého inženýra“ je: https://inginirium.online.

Video besedy můžete sledovat na našem youtube kanálu.

https://youtube.com/…/Rusk%C3%A9st%C5%99ediskov%C4…

Tento článek je dostupný v: Russian