Rossotrudničestvo a Ruská vojensko-historická společnost podepsaly smlouvu o spolupráci

Rossotrudničestvo a Ruská vojensko-historická společnost podepsaly smlouvu o spolupráci

Dne 6. srpna 2019 byla podepsána Smlouva o spolupráci mezi Federální agenturou pro záležitosti Společenství nezávislých států, krajany, žijící v zahraničí a mezinárodní humanitární spolupráci (Rossotrudničestvo) a Ruskou vojensko-historickou společností (RVHS).

Podle vedoucí Rossotrudničestva Eleonory Mitrofanovové se podepsaná smlouva stane základem pro efektivní společnou činnost v různých oblastech, mimo jiné v koordinaci sil na boj s překrucováním dějin a práci s hroby padlých vojáků a jiných osobností. „Je to významný okamžik, obzvlášť u příležitosti blížícího se 75. výročí vítězství. Nakonec jsme spojili své síly.  Materiály, které má RVHS, můžeme využít k organizaci akcí za účelem boje s falsifikací dějin“, sdělila Eleonora Mitrofanovová.

Předseda Ruské vojensko-historické společnosti Vladimir Medinskij zdůraznil, že Rossotrudničestvo je stálým partnerem RVHS a u obou organizací „je mnoho společných témat ve všech oblastech“.

„Zastupitelství Rossotrudničestva se nacházejí po celém světě, včetně těch zemí, ve kterých probíhaly válečné události, kde jsou uchovávány památníky našim vojákům, válečné hroby a je možné a potřebné bojovat s falsifikací dějin, zachovat památku na naše vojáky“, sdělil Vladimir Medinskij.

Smlouva mezi Rossotrudničestvem a RVHS umožní spolupráci stran v oblasti uchování památníků a míst ruského válečného a historického dědictví na území cizích států a poslouží jako stimul pro rozvoj nových oblastí mezinárodní spolupráce v humanitární oblasti.

Tento článek je dostupný v: Russian