Seminář o turismu „Poznejte Rusko s námi!“ v RSVK v Praze

Seminář o turismu „Poznejte Rusko s námi!“ v RSVK v Praze

Dne 26. července 2018 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konal seminář na téma „Poznejte Rusko s námi!“. Akce byla připravena českou turistickou agenturou „Jedeme do Ruska“ ve spolupráci s ruským vízovým centrem „VHS“ za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.


Večer zahájil zástupce vedoucího Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR O. Soloduchin, který zdůraznil, že je vždy velmi zajímavé uslyšet názor cizinců na Rusko a ruské lidi. Pozval všechny přítomné, aby své seznámení s Ruskem a ruskou kulturou začali z návštěvy akcí Ruského střediska vědy a kultury v Praze.
Zakladatelé agentury „Jedeme do Ruska“ O. Polívka a L. Vinterová se na začátku vystoupení podělili s diváky o své turistické dojmy z Ruska, pověděli o ruské kuchyni a ruských lidech. Mladí cestovatelé podrobně vyprávěli o životě v takovém velkém městě, jako je Moskva, o svém cestování do Petrohradu, Kazaně a po Zlatém „kolcu“, o výstupu na Elbrus i o krásách Krymu.
Druhá část večera byla věnována praktickým otázkám. Vedoucí vízového centra «VISA HANDLING SERVICES» A. Serebrjakov sdělil, že jejich centra v Praze a Brně patří mezi 79 center, které se nacházejí ve 29 zemích po celém světě. Představil nový ruský projet „Visit Russia“, seznámil s novinkou Russiacitypass – turistickými kartami Moskvy a Petrohradu.
Večer byl ukončen četnými dotazy diváků, které se týkaly nejen získání víz, ale i zvláštností cestování po Rusku automobilem a tranzitní přepravy.
Seminář věnovaný turismu „Poznejte Rusko s námi!“ navštívilo více než 50 českých občanů.