Hudební představení „Buratino“ v RSVK v Praze

Hudební představení „Buratino“ v RSVK v Praze

Dne 16. června 2018 se ve Velkém sále  Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnilo hudební představení „Buratino“ v podání dětského divadla „Pinocchio“ z Karlových Varů. Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Představení vzniklo na motivy filmu „Dobrodružství Buratino“ (1975), který natočil režisér R. Bykov. V roce 2016 úspěšně proběhla premiéra tohoto představení v RSVK v Praze.  Letos představení uvedl obnovený soubor mladých umělců. V roli Buratina vystoupila V. Zajceva, Malvíny – S. Glavackaja, Piera – M. Lacmanová-Michaeljan, Artemona – D. Vološin aj. V představení hrála kromě mladých herců i umělecká vedoucí divadla Natalija Chodusova, která se předvedla v roli želvy Tortilly.

Ze scény Velkého sálu v podání mladých umělců zazněly písně z filmu, které napsali básníci J. Entin a B. Okudžava a hudbu složil A. Rybnikov.

Příběh dřevěné loutky, ze které se stal skutečný člověk, je v podstatě příběhem vytváření lidské osobnosti, výchovy důležitých vlastností – zodpovědnosti, dobroty a odvahy, který malé diváky a jejich rodiče nezanechal lhostejnými.  Během představení zpívali spolu s herci a po ukončení se s hlavními hrdiny fotografovali.

Tento článek je dostupný v: Russian