Koncert dětského tanečního studia „Impérium tance“ v RSVK v Praze

Koncert dětského tanečního studia „Impérium tance“ v RSVK v Praze

 

     Dne 19. května 2018 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnil Jednotný dětský mezinárodní diktát. Akce byla organizována Školou ruského jazyka a literatury Jekatěriny Baženovové za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Jednotný dětský mezinárodní diktát je akcí pro všechny děti, které studují ruský jazyk a chtějí si zkontrolovat své znalosti.  V roce 2017 se diktátu zúčastnily děti ruských krajanů a cizinců z 29 zemí.

Letos text pro diktát vytvořila dětská spisovatelka Tatiana Rik. Je autorkou mnoha dětských knih, mezi nimiž jsou nejznámější „veselé učebnice“ ruského jazyka. Píše též pohádky, zábavné strašidelné příběhy, básně, povídky o zvířatech a mnohé jiné. K dnešnímu dni napsala 31 knih, mnoho audioknih a studijní počítačových her z ruského jazyka. Tatiana Rik se účastní různých vzdělávacích projektů, soutěží a mezinárodních festivalů.

Dne 19. května 2018 se v RSVK v Praze diktátu zúčastnilo 20 dětí – žáků Školy ruského jazyka a literatury Jekatěriny Baženovové.

Před zahájením veterán Druhé světové války A. Andrejev popřál dětem hodně úspěchů.  Dostavil se na akci, aby poděkoval žákům za blahopřání, které od nich obdržel ke Dni vítězství.