Premiéra dětského představení „Zimní pohádka“ v RSVK v Praze

Premiéra dětského představení „Zimní pohádka“ v RSVK v Praze

Dne 22. prosince 2017 se ve Velkém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnila slavnostní premiéra dětského představení „Zimní pohádka“ scenáristy A. Landaua a režisérky I. Novičkovové. Akce byla organizována divadlem „Grani“ za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Herci divadla zahráli pro diváky u příležitosti blížícího se Nového roku zajímavé a dobrodružné představení. Spolu s Dědou Mrázem (A. Landau), Sněhurkou (X. Aleksejevová) a jinými obyvateli zimního lesa děti hledaly ztracené kouzlo – vždyť bez něho se nerozsvítí ozdoby na vánočním stromečku a nenastoupí Nový rok.

Děda Mráz se domníval, že to zavinila Baba Jaga, která každý rok vymýšlí stále nové kousky. V této roli si diváky získala vynikající I. Zabrodinová. Viníkem toho, že se ztratilo kouzlo, však byla zlá Čarodějka (I. Novičkovová). Děda Mráz se musel spojit s Babou Jagou a Kikimorou (I. Žulinová) a prosit o pomoci i děti. Jenom přátelství, chytrost a vzájemná pomoc mohly vrátit kouzlo a rozsvítit ozdoby na stromečku.

Všechny děti se aktivně účastnily představení. Odpovídaly na otázky Dědy Mráze, pomáhaly mu a fandily v boji s Pomocníkem Čarodějky (V. Grečko). Poté pomohly Čarodějku změnit ve veselou Lištičku.

Po představení se děti shromáždily na scéně, kde spolu s hrdiny představení tančily, „vodily chorovody“, informovaly o svých novoročních kostýmech, učily se veselé písničky a říkanky. Na závěr děti dostaly od Dědy Mráze hezké dárky.

Představení zhlédlo asi 100 dětí a dospělých z řad ruských krajanů, žijících v Praze.

Další představení „Zimní pohádka“ se v RSVK v Praze uskuteční 27. prosince 2017.

Tento článek je dostupný v: Russian