Novoroční koncert estrádního studia Mix v RSVK v Praze

Novoroční koncert estrádního studia Mix v RSVK v Praze

Dne 19. prosince 2015 se ve Velkém sále RSVK v Praze uskutečnil tradiční novoroční koncert estrádního studia Mix. Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Studio bylo založeno ruskými krajany před 5 lety. Navštěvují jej děti a mládež . Učí se zde estrádnímu zpěvu, tanci, divadelnímu umění, literární tvorbě a ruskému jazyku. Žáci studia jsou držiteli diplomů a vítězi různých soutěží, zúčastnili se i televizních pořadů „Česko a Slovensko má talent“ a „Hlas. Děti“.

Na novoročním koncertě v RSVK vystoupilo více než 40 žáků studia ve věku 6-18 let. Podle scénáře hlavní myšlenka spočívala v tom, že láska, tvorba, přátelství a písně jsou schopny roztavit dokonce i srdce Sněžné královny. Na programu byla různá čísla, písně 60. a 70. let se střídaly se současnými, orientální tance s tanci ve stylu „rap“, anglický jazyk s ruským. Nejmladší žáci představili divákům bajku I. Krylova „Kvartet“.

Koncert zhlédlo okolo 200 diváků. Byli mezi nimi rodiče, prarodiče, příbuzní a přátelé mladých umělců, kteří každé vystoupení odměňovali potleskem. Koncert byl ukončen společnou písní a předáním novoročních dárků umělcům.

Tento článek je dostupný v: Russian