V Ruského domu v Praze se konal koncert Gradus ad Parnassum

V Ruského domu v Praze se konal koncert Gradus ad Parnassum

Dne 19. června 2021 se v Křišťálovém sále Ruského domu v Praze uskutečnil tradiční koncert na ukončení školního roku klavírní školy „Gradus ad Parnassum“. Akce byla připravena hudební školou „Gradus ad Parnassum“ a společností „Art Duo“ s podporou Zastupitelství Rossotrudničestva v České republice.

Letos oslavil Ruský dům v Praze 50. výročí a v souvislosti s tímto výročím tým RD vyjadřuje vděčnost všem svým dlouhodobým partnerům a přátelům za podporu a aktivní účast na projektech a akcích. Rodina Subbotinových je nepochybně mezi nimi.

Publikum srdečně vítalo studenty školy Gradus ad Parnassum. Vystoupili Margarita a Jelizavěta Šumajlovovy, Lev Sirotkin, Katrin, Artem a Alexandr Zajcevovi, Matvej Rudněv, Anna Brixa, Maria Voroncovová a Nicol Žukovová.

I letos program koncertu tradičně sestával z děl slavných ruských a zahraničních skladatelů. Zazněla díla P. Čajkovského, L. van Beethovena, F. Schuberta, E. Gněsina, F. Chopina, A. Gedikea, A. Chačaturjana, V. Šainského a mnoha dalších. Diváci vyslechli ruské a české lidové písně.

Rodiče mladých umělců srdečně vítali dětská vystoupení a všechny účastníky podpořili přátelským potleskem. Každý v tento den obdržel sladký dárek a certifikát od vedení školy „Gradus ad Parnassum“. Http: //

Tento článek je dostupný v: Russian