Ruský dům v Praze věnoval školní pomůcky

Ruský dům v Praze věnoval školní pomůcky

Mistrovská díla ruské klasiky, učební pomůcky, soubory metodické literatury ke studiu ruského jazyka a barevné publikace o kultuře a historii Ruska byly věnovány čtyřem česko-ruským školám, působícím v České republice.
Mluvíme o pražské česko-ruské škole „Věda“, škole při Ruské pravoslavné církvi v Karlových Varech, dvou školách při Multikulturním centru „BRUSNIKA“ a při organizaci „Ruská kulturní a vzdělávací společnost na Moravě “ z Brna.
Populární vědecká literatura a beletrie v ruštině byla získána v rámci cílového programu Ruské federace „Rozvoj vzdělávání“. Pro mnoho ruských občanů a krajanů, kteří trvale žijí v zahraničí, se v posledních letech stává stále naléhavějším problém s výukou jejich dětí ruskému jazyku. V této souvislosti je obtížné přeceňovat informační podporu ruských škol, která je vždy potřebná.
Představitelé všech škol, zastoupených Ivou Novotnou (Praha), Alexandrem Vaginem (Karlovy Vary), Ljubov Vondrouškovou a Viktorií Nikolajevovou (Brno), poděkovali zastoupení Rossotrudničestva za metodickou podporu ruských škol v zahraničí a také vyjádřili naději na další spolupráci.

Tento článek je dostupný v: Russian