Dne 12. dubna z kosmodromu „Digitální lekce“ startuje projekt „1C“ pro digitalizaci byznysu podniků

Dne 12. dubna z kosmodromu „Digitální lekce“ startuje projekt „1C“ pro digitalizaci byznysu podniků

Jak udělat podnik moderním a efektivním?

O tom se dozvíte na nové „Digitální lekci“ (zde je naše známka pro FB a VK: @datalesson). Od 12. do 30. dubna proběhne nová lekce na téma „Digitální výroba“. Pochopíte, jak probíhá digitální transformace obchodních procesů a kdo za ní stojí.

Automatizační procesy dnes probíhají snad ve všech podnicích, bez ohledu na odvětví – v obyčejných cukrárnách i při výrobě high-tech produktů. Na počest 60. výročí prvního letu člověka do vesmíru vyvinuli odborníci herní simulátor, kde se vydáte cestou vesmírného automatizátoru a pomůžete transformovat továrnu „Kosmopončik“: události probíhají na území kolonie, vzdálené od Země.

🌐datalesson.ru/lessons/digital-production

Může být digitalizace ve výrobě vzrušující a kreativní? Může! Pokud si to vezme na starost projekt „Digitální lekce“.

Od 12. dubna do 30. dubna 2021 se bude konat „Digitální lekce“ na téma „Digitální výroba“. Nová lekce celoruského projektu byla připravena odborníky společnosti „1C“ v rámci Vzdělávací iniciativy s podporou Ministerstva digitálního průmyslu Ruska, Ministerstva školství Ruska, organizace Digitální ekonomika a partnerských společností z řad lídrů digitální ekonomiky. Organizace lekce v zahraničí probíhá za informační podpory Rossotrudničestva.

Žáci a studenti 1.–11. třídy se dozvědí, jak funguje moderní výroba: od obyčejné cukrárny po výrobu složitých high-tech produktů, jakou roli v nich hrají informační technologie a co představuje digitální transformace podniků. Lekce se skládá z videí s vysvětlením a interaktivních simulátorů k upevnění znalostí. Ve video přednášce budou specialisté „1C“ hovořit o základních principech digitalizace výroby.

V souvislosti s lekcí, jež probíhá ve dnech oslav 60. výročí prvního letu člověka do vesmíru, se běžným kontextem herního scénáře simulátoru stane automatizace podniku, umístěného na vzdálené planetě. Na herním simulátoru se mladí lidé vyzkouší v roli specialisty na obchodní procesy, vyřeší úkoly za účelem automatizace fiktivní maloobchodní a průmyslové sítě, která vyrábí „pončiki“ (koblihy) a dodává je po celé Galaxii.

Materiály pro učitele a studující budou k dispozici na https://datalesson.ru/lessons/digital-production. Úkoly můžete dokončit kdykoli: ve škole s učitelem nebo doma, samostatně nebo s rodiči. Instruktoři budou moci využít instruktážních pokynů, aby provedli vyučování v učebně.

Projekt „Digitální lekce“ se v Rusku koná od roku 2018 a pořádá jej Ministerstvo digitálního průmyslu Ruska, Ministerstvo školství Ruska a organizace Digitální ekonomika. Partnery projektu jsou přední technologické společnosti v oblasti IT, kontent lekce Digitální výroby, vyvinuté specialisty 1C. Cílem projektu je seznámit školáky s moderním světem digitálních technologií a včasné profesní poradenství.

O „Digitální lekci“

Digitální lekce je všeruský vzdělávací projekt, který umožňuje studentům získat znalosti od předních technologických společností a rozvíjet dovednosti a kompetence digitální ekonomiky. Projekt je realizován za podpory federálního projektu „Lidské zdroje pro digitální ekonomiku“. Výuka na tematických simulátorech projektu „Digitální lekce“ je realizována formou poutavých online her pro tři věkové skupiny – pro 1. a 2. studeň ZDŠ a střední školy. Učební materiály lekcí zůstávají k dispozici na webových stránkách projektu a pokrývají širokou škálu témat: algoritmy, kódování, vývoj týmu, internetová bezpečnost, řízení projektů, umělá inteligence, strojní výuka, osobní asistenti, sítě a cloudové technologie, velká data, bezpilotní dopravní prostředky, neuronové sítě a komunikace, soukromí v digitálním světě.

Iniciátory „Digitální lekce“ jsou Ministerstvo školství Ruské federace, Ministerstvo digitálního rozvoje, komunikací a masmédií Ruské federace a společnost „Digitální ekonomika“. Cílem projektu je rozvoj digitálních kompetencí u žáků a rané kariérové ​​poradenství. Lekce pomáhají dětem orientovat se ve světě profesí, souvisejících s výpočetní technikou a programováním. Partnery projektu v akademickém roce 2020/21 jsou Laboratoř Kasperského, charitativní nadace Sberbanka „Vklad do budoucnosti“, společnosti „1C“, Yandex a Mail.ru Group. Technologičtí partneři: vzdělávací platforma „Kodvards“ a mezinárodní škola programování „Algoritmika“. V uplynulém akademickém roce se „Digitální lekce“ zúčastnila více než polovina ruských žáků. Během 2,5 roku se děti, rodiče a učitelé více než 32 milionkrát obrátili na lekce, dostupné na webových stránkách projektu. Projekt zahrnoval všech 85 regionů Ruska a v akademickém roce 2019/2020 rozšířil svou geografii – s podporou Rossotrudničestva absolvovali žáci a studenti ruskojazyčných škol z více než 100 zemí simulátory předních ruských společností v digitální ekonomice.

V roce 2020 získal celoruský vzdělávací projekt pro žáky a studenty „Digitální lekce“ prestižní ocenění v oblasti public relations PROBA AWARDS v nominaci „Nejlepší projekt v efektivnosti mediálních komunikací“, v roce 2021 obdržel cenu RuPoR v nominaci „Digitální vzdělávací projekt s formulací poroty – „Za efektivní digitální komunikaci s mladou generací“ a Národní cenu v oblasti public relations „Stříbrný lukostřelec“ po vítězství v nominaci „Propagace státních a veřejných programů“.

Tento článek je dostupný v: Russian