Online přednáška a prezentaci o poskytování Ruskou federací kvót na studium pro cizince a osoby bez státní příslušnost

Online přednáška a prezentaci o poskytování Ruskou federací kvót na studium pro cizince a osoby bez státní příslušnost

Dne 4. února 2021 uspořádalo Zastupitelství Rossotrudničestva v České republice online přednášku a prezentaci týkající se poskytování Ruskou federací kvót na studium pro cizince a osoby bez státní příslušnosti.

Vedoucí oddělení vědy a vzdělávání RSVK v Praze Lilia Lukjanovová seznámila studenty s registračním systémem v programu https://education-in-russia.com. Studenti obdrželi instrukce v českém jazyce, které podrobně popisovaly celý proces registrace a zaslání přihlášky ke studiu, každý se také mohl seznámit s video návody, zveřejněnými na portálu.

Studenti se zajímali o problematiku života v Rusku, získávání víz a vyplňování samotného dotazníku o účasti v programu poskytování kvót na studium. Mnoho účastníků online setkání vyjádřilo přání jít studovat ruský jazyk v rámci letní jazykové školy.

První přednáška – prezentace se konala 25. ledna.  Online přednášek a prezentací se zúčastnili studenti z Prahy, Ostravy, Vlašimi, Plzně a Hradce Králové.

V případě jakýchkoli otázek, týkajících se studia v Ruské federaci, kontaktujte oddělení vědy a vzdělávání Ruského střediska vědy a kultury v Praze, e-mail: nauka@rsvk.cz,

Tel. (+420) 233-378-249

Tento článek je dostupný v: Russian