Od 20. ledna bude spuštěna „super služba“ pro zahraniční studenty

Od 20. ledna bude spuštěna „super služba“ pro zahraniční studenty

Bude snadnější se ucházet o studium v ​​Rusku

Dne 20. ledna startuje přijímací kampaň pro cizince na ruské univerzity. Možnost stát se studentem je poskytována zdarma v rámci speciální kvóty ruské vlády.

Cizinci, žijící v zahraničí, kteří chtějí studovat v Rusku, se poprvé budou moci přihlásit ke studiu v elektronické podobě na webových stránkách státního informačního systému „Vzdělávání v Ruské federaci pro cizince“ (GIS ORFI). Uzávěrka – do 20. února 2021.

GIS ORFI je nová služba, „jediné okno“, které zajistí zcela transparentní proces: od podání žádosti, výběru až po podporu, včetně migrační.

Výběr bude probíhat ve dvou fázích.

První provádějí zastupitelství Rossotrudničestva, ruská velvyslanectví a zahraniční mise (registrace probíhá na https://education-in-russia.com, přesměrování do systému je možné na https://edu.rs.gov.ru/ a https: // future-in-russia.com/). Na základě výsledků testu bude vytvořen seznam kandidátů podle kvóty přidělené pro danou zemi.

Druhou fázi výběru provádějí ruské vysoké školy při posuzování dokumentace uchazečů.

S možnostmi vzdělávacích organizací Ruské federace pro přijímání cizinců v rámci kvóty se můžete seznámit na portálu https://education-in-russia.com.

Upozorňujeme, že zahraniční žadatelé a krajané žijící v zahraničí musí podat žádost u ruské zahraniční kanceláře na území země, jejímiž jsou občany.

Kontakty všech zastoupení Rossotrudničestva najdete na webových stránkách Rossotrudničestva (http://rs.gov.ru/ru/contacts). Pokud v zemi není zastoupení Rossotrudničestva, výběr uchazečů o studium provádí diplomatická mise, včetně Velvyslanectví Ruské federace. Kontakty na ruská velvyslanectví najdete na webových stránkách Ministerstva zahraničních věcí Ruské federace (http://www.mid.ru/ru/maps).

Pokud jde o výsledky výběru, musíte kontaktovat ruské zahraniční mise.

Tento článek je dostupný v: Russian