Prezentace nové knihy Vadima Fjodorova se konala v RSVK v Praze

Prezentace nové knihy Vadima Fjodorova se konala v RSVK v Praze

     Dne 27. srpna 2020 se v Literárním salonu RSVK v Praze uskutečnila prezentace nové knihy člena Svazu spisovatelů ČR Vadima Fjodorova „Takoje vremja“ (Taková doba).

     Vadim Fjodorov se narodil v roce 1966 v Alma-Atě. V Serpuchově poblíž Moskvy vystudoval obor Radiotechnika. Od roku 1998 žije v Česku.

    Povídky Fjodorova – to jsou především skutečné příběhy, které se přihodili obyčejným lidem.  Autor je přetváří do zvláštního jinotaje, někdy zábavného, jindy poučného, vždy však hlubokého a upřímného, se svým neopakovatelným stylem a náladou.  Kniha „Takoje vremja“ (Taková doba) je kriminální román z 90. let. Příběh je založen na reálných událostech, jména hrdinů jsou smyšlená.

    Umění autora ovládat děj, držet čtenáře do poslední stránky v neustálém napětí – to ocenila v románu básnířka L. Svirskaja.

    Fjodorov na večeru informoval o své tvorbě, odpověděl na dotazy hostů, podělil se o své nápady a plány do budoucna, přednesl jednu ze svých povídek.

     Na setkání s V. Fjodorovem byli přítomni členové Evropského kongresu literátů ČR, spisovatelé a básníci.  Na závěr autor všem přítomným věnoval svůj nový román.

Tento článek je dostupný v: Russian