Den otevřených dveří pro studenty z Přerova

Den otevřených dveří pro studenty z Přerova

Dne 10. října 2019 Ruské středisko vědy a kultury v Praze navštívilo 25 studentů Gymnázia J. Škody (Přerov). Učitelé ruského jazyka tohoto gymnázia dlouhodobě spolupracují s Kurzy ruského jazyka při RSVK v Praze, aktivně se účastní akcí střediska.

Během prohlídky se studenti a učitelé seznámili s akcemi, které probíhají v RSVK, navštívili Mezinárodní hudební festival „Hvězdný deštík“.

Poté mladí lidé zašli do knihovny, kde jim byly předvedeny knižní novinky a knihovnice jim pověděla o tom, jak se stát čtenářem knihovny RSVK, zapsat se do elektronické knihovny „LitRes“ a zúčastnit se literární soutěže mladých čtenářů „Kniguru“.

Hosté se dozvěděli zajímavosti o kultuře, historii a přírodě Ruska díky výstavám, které probíhají v RSVK. Ve foyeru se seznámili s výstavou „Ruský lidový kroj v miniatuře“ z Muzea-rezervace A. Puškina „Michajlovskoje“. V Galerii uviděli krásné fotografie největšího sladkovodního jezera na světě Bajkalu. V Křišťálovém sále zhlédli výstavu fotografií o klášterech a mnišství v Rusku z Muzea historie náboženství.

Následně byla v Kurzech ruského jazyka při RSVK pro studenty organizována hodina výuky „Cestování po Rusku“. Na ní se dozvěděli o historii a památkách měst „Zolotogo kolca“ Ruska a zhlédli učební film o Bajkalu.

Na závěr byli hosté informováni o možnosti zlepšit si své znalosti ruského jazyka v rámci Mezinárodní letní školy, která probíhá za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Tento článek je dostupný v: Russian