Koncert bulharského klavíristy Georgie Mundrova v rámci hudebního festivalu Eduarda Nápravníka v RSVK v Praze

Koncert bulharského klavíristy Georgie Mundrova v rámci  hudebního festivalu Eduarda Nápravníka v RSVK v Praze

Dne 25. září 2019 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konal koncert bulharského klavíristy Georgie Mundrova – účastníka mezinárodního hudebního festivalu Eduarda Nápravníka. Akce byla připravena organizačním výborem festivalu ve spolupráci se Zastupitelstvím Rossotrudničestva v ČR.

Bulharský klavírista Georgij Mundrov je absolventem Sofijské hudební akademie, Univerzity hudby a interpretačního umění ve Frankfurtu nad Mohanem a rovněž Univerzity hudby v Sársku (Německo). Je stálým účastníkem mezinárodních hudebních festivalů a koncertuje v Číně, Singapuru, Thajsku, Kanadě a USA. Vystupoval s takovými známými orchestry jako je Filharmonický orchestr Baden – Badenu, orchestr města Katovice, orchestr Maracaibo z Venezuely aj. Spolupracoval s významnými dirigenty jako jsou D. Mikulski, S. Rybarčik, E. Ranne aj.

V Křišťálovém sále RSVK v Praze Georgij Mundrov představil pestrý program, ve kterém spojil taneční hudbu a etudy známých skladatelů. Během vystoupení klavírista předvedl rytmy, které spojují díla podle žánrů.

Své vystoupení ukončil „Karnevalem“ R. Schumanna – jednou z nejsložitějších skladeb německého skladatele.

Diváci každí číslo odměnili bouřlivým potleskem. Na koncertě v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze byli přítomni ruští krajané a Češi.

 

Tento článek je dostupný v: Russian