Koncert dětského estrádního studia MIX v RSVK v Praze

Koncert dětského estrádního studia MIX v RSVK v Praze

Dne 15. června 2016 se ve Velkém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konal koncert na závěr školního roku žáků estrádního studia MIX pod vedením Natalie Progoninové. Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Studio MIX bylo založeno v září 2010. V současnosti jej navštěvuje asi 60 dětí a mladých lidí ve věku 4 – 25 let. Hlavním studijním oborem je estrádní zpěv. Učí zde však i hru na klavír, na kytaru, tanec a další obory, které rozšiřují tvůrčí potenciál dětí.

Večer zahájila vedoucí a učitelka studia MIX Natalia Progoninová. Informovala o činnosti studia a úspěších jeho žáků. Poblahopřála všem k ukončení školního roku a popřála úspěšné vystoupení.

Na koncertu vystoupilo asi 30 žáků. Program se skládal z různých čísel – estrádních a džezových písní, orientálních a dětských tanců v podání nejmladších účastníků, přednesu veršů.

První vystoupila Jekatěrina Kolosovová. Poté vystoupili žáci sobotní školy – divadla studia MIX pod vedením Ludmily Svirské. Jedna z nejmladších účastnic Soňa Bagdasarjan  zazpívala „Pěsenku-čuděsenku a skupina nejmenších dětí píseň „Čunga-čanga.

Na koncertě vystoupili i starší žáci, kteří studují zpěv již několik let. Všichni předvedli vysokou uměleckou úroveň.

Koncert byl ukončen písní „Hvězda“ v podání Vanessy Lie. Po vystoupení všichni účastníci obdrželi dárky na památku.

Podpořit mladé umělce přišlo více než 100 diváků. Byli mezi nimi rodiče, přátelé a rovněž pedagogové účastníků.

Tento článek je dostupný v: Russian