Tři premiéry v Ruském domě

Tři premiéry v Ruském domě

Ve dnech 16., 17. a 18. listopadu se v Ruském domě v Praze uskutečnily tři premiéry filmů.

Dne 16. listopadu byl poprvé v České republice uveden film „Podolští kadeti“ režiséra Vadima Šmeleva a producenta Igora Ugolnikova. V Rusku byla premiéra filmu odložena kvůli pandemii téměř o rok a konala se 4. listopadu 2020.

Dne 17. listopadu představila producentka Joan Borsten Vidova dokumentární film „Oleg“ aneb „Příběh Olega Vidova“. Film je založen na autobiografii legendárního sovětského a hollywoodského herce Olega Vidova. Film obsahuje interview světově proslulých herců, režisérů a přátel umělce, které byly natočeny v 8 zemích. Po promítání vyprávěla Joan Vidova (vdova po herci) mnoho zajímavých příběhů ze života herců-emigrantů.

Dne 18. listopadu se uskutečnila další premiéra filmu-antiutopie „Karanténa“ s Anatolijem Bělym v titulní roli v režii Diany Ringo. Film popisující blízkou budoucnost se dotýká naléhavých problémů: izolace člověka v karanténě, přechodu společnosti k totalitnímu režimu, korupce moci a hrozby zničení lidstva.

Vzhledem k epidemiologické situaci nemohli do Prahy přijet všichni hosté, kteří měli filmy prezentovat, ale i přesto měly filmy velký úspěch.

Tento článek je dostupný v: Russian