Estrádní studio Mix mělo v loňském roce oslavit 10. výročí.

Estrádní studio Mix mělo v loňském roce oslavit 10. výročí.

Dne 4. června se v Ruském středisku vědy a kultury v Praze uskutečnil jubilejní koncert žáků estrádního studia MIX pod vedením Natalie Progoninové. Akce se konala s podporou Zastupitelsví Rossotrudničestva v České republice a Velvyslanectví RF v ČR.

Estrádní studio Mix mělo v loňském roce oslavit 10. výročí, ale kvůli karanténním omezením v České republice byla akce odložena. Slavnostní koncert začal předáním cen vítězům národní etapy mezinárodní soutěže recitátorů „Živá klasika 2021“ a laureátům mezinárodního vzdělávacího festivalu „Lukomorije“.

Rada-vyslanec Velvyslanectví Ruské federace v České republice Feodosij Alexandrovič Vladyševskij poděkoval dětem za jejich aktivní účast na akcích a také zdůraznil potřebu podobných projektů pro vyvolání zájmu o studium ruského jazyka a literatury.

Spisovatel a člen poroty  soutěže „Živá klasika“ Vadim Fjodorov popřál účastníkům další tvůrčí úspěchy.

Miroslav Cykunov, Julia Ajupovová, Jegor Zolotilin, Demid Bakajev a Ivan Němčenkov byli oceněni pamětními diplomy a knihami v ruštině.

Vedoucí estrádního studia MIX zdůraznila, že  žáci vystoupili v RSVK v Praze již 20krát a poděkovala pracovníkům Ruského střediska za desetiletou spolupráci. Koncertu se zúčastnily děti od 4 do 14 let. Písničky zněly v ruštině a angličtině, své dovednosti předvedla divadelní a taneční oddělení studia.

Po dlouhé karanténě se první akce v Ruském středisku vědy a kultury v Praze  zúčastnilo více jak 100 diváků.

Tento článek je dostupný v: Russian