„Rossijskaja gazeta“ vyhlašuje zahájení XII. festivalu „Double Dv@. Neznámé ruské kino “

„Rossijskaja gazeta“ vyhlašuje zahájení XII. festivalu „Double Dv@. Neznámé ruské kino “

Jeho hlavním úkolem je dát příležitost setkat se s nejlepšími ruskými filmy posledních let všem, kteří je chtějí zhlédnout. Festival uvádí nejlepší filmy posledních dvou – tří let, které jsou určeny pro masové publikum a mají významné umělecké hodnoty, ale z různých důvodů se nedostaly do široké distribuce.
Dne 6. dubna začne projekce prvního soutěžního filmu – psychologického thrilleru „Poutníci trpělivosti“ (Stranniki těrpěnija) Vladimíra Alenikova, který získal ceny v Montrealu a Soči. Budete svědky psychologického boje mezi dvěma hrdiny: slavným fotografem, který hledá inspiraci pro novou výstavu a mladou hluchoněmou divadelní herečkou, která se stane nejen fotografovou múzou, ale i jeho zajatkyní. Dne 7. dubna se můžete podívat na drama „Bouřka“ (Groza) v moderním městě podle hry A.N. Ostrovského a 8. dubna si nemůžete nechat ujít drama „Doktorka Liza“ režisérky Oksany Karasové s Konstantinem Chabenským a Čulpan Chamatovou v hlavních rolích
V čele odborné poroty hlavní soutěže zasedne národní umělec Ruské federace, filmový režisér Vladimir Chotiněnko. Studenti GITIS vyhodnotí krátké filmy a každý divák se bude moci zúčastnit soutěže minirecenzí. Nejzajímavější z nich budou oceněny speciálními cenami „Rossijskoj gazety“.
Festival „Dubl dv@“ začíná dnes a potrvá do 20. dubna! Každý den vás potěší dvěma filmy – krátkým a celovečerním a někdy bude film přerušen Divadelními přestávkami, které budou zahrnovat čtyři hudební představení: operu, klasickou operetu a dva muzikály z moskevských a novosibirského divadel.
Filmy a představení budou zdarma k dispozici kdekoli na světě na webu www.d2.rg.ru – každý v průběhu 24 hodin. Po vyhlášení vítězů proběhne další prémiové promítání filmů, které získaly ceny.
Diváci jsou zváni, aby hodnotili filmy, které uvidí podle 10bodové stupnice (nejvyšší hodnocení je 10) a své recenze psali na festivalovém fóru.
Podrobnosti o festivalu, jeho programu a nominacích najdete na webových stránkách festivalu www.d2.rg.ru.
Sledujte s přáteli a celou rodinou, pište recenze a hlasujte pro dobré ruské filmy!

Tento článek je dostupný v: Russian