Předání cen a koncert vážné hudby, věnovaných Dni rodiny, lásky a věrnosti se konaly v RSVK v Praze

Předání cen a koncert vážné hudby, věnovaných Dni rodiny, lásky a věrnosti se konaly v RSVK v Praze

Dne 17. září 2020 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konal slavnostní večer s předáním medailí manželským párům na počest Dne rodiny, lásky a věrnosti.

    Slavnost byla zahájena předáním medailí „Za lásku a věrnost“ deseti manželským párům, které prožily v manželství 25 a více let. Hostům poblahopřál vedoucí Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR A.P. Tkačov. Poté se konal klavírní koncert laureáta mezinárodních soutěží F. Subbotina, na kterém zazněly skladby S. Rachmaninova, A. Dvořáka a J. Brahmse.

    Na večeru v Křišťálovém sále RSVK v Praze byli přítomni hosté z řad ruských krajanů a zástupců české veřejnosti.  Program slavnostního večera, jenž proběhl za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR, umění F. Subbotina a příjemné, srdečné prostředí nenechaly lhostejným nikoho, kdo přišel v tento den do RSVK v Praze.

     Den rodiny, lásky a věrnosti je věnován památce muromských knížat Petra a jeho ženy Fevronie – podle pravoslavných tradic ochránců rodiny a manželství. Předávání medailí se koná nejen v Rusku, ale i v zahraničí. Ruské středisko vědy a kultury v Praze každoročně slavnostně předává medaile manželským párům ruských krajanů a smíšeným párům a této události je též věnován slavnostní koncert.

Tento článek je dostupný v: Russian