Petrohradský mezinárodní filmový festival „Mirovoj“

Petrohradský mezinárodní filmový festival „Mirovoj“

Zveme Vás, abyste se zúčastnili soutěžního a nesoutěžního programu Petrohradského mezinárodního festivalu „Mirovoj“, který se bude konat ve dnech 1. – 5. prosince 2020 v Petrohradě v Ruské federaci a online na internetu. Jsou zvány filmové instituty, filmová studia, filmové školy, herci a režiséři hraných, dokumentárních, experimentálních a kreslených filmů. 

      Příjem přihlášek na mezinárodní soutěžní program Petrohradského mezinárodního filmového festivalu „Mirovoj“ byl již zahájen.  Do soutěže jsou brány hrané celovečerní filmy v délce minimálně 60 min., vytvořené v letech 2017-2020, jež nebyly vysílány v ruské televizi a nebyly poskytnuty k volnému promítání, včetně internetu.

    Do nesoutěžního programu filmového festivalu jsou přijímány: dokumentární filmy v délce 30 min. a více, experimentální filmy v délce od 15 do 60 min., kreslené filmy pro celou rodinu od 3 min. – výroba v letech 2017 – 2020.

Pravidla filmové festivalu

https://www.iffw.ru/en/iff-mirovoy/regulations

Přihlášky jsou přijímány na webu festivalu. Forma přihlášky na účast

https://www.iffw.ru/en/iff-mirovoy/entry-form

Termín podání filmových děl: 1. září 2020.

Seznam děl, které byly přijaty do soutěžního programu, bude vyhlášen na webu nejpozději 30. září 2020.

Webová stránka festivalu: www.iffw.ru

Kontakty:

manager filmového programu MFF „Mirovoj“

Natalia Drozdovová

+ 7 812 98 -16-777

e-mail: iffw@iffw.ru

Petrohradský mezinárodní filmový festival „Mirovoj“

Koncepce Petrohradského mezinárodního filmového festivalu „Mirovoj“

     Petrohradský mezinárodní filmový festival „Mirovoj“ je velkou kulturní událostí, jež zahrnuje různé akce: mezinárodní soutěž filmů, promítání filmů mezinárodního nesoutěžního programu (nehrané, experimentální, kreslené), speciální promítání filmů – událostí, premiéry, tvůrčí setkání s hvězdami světového kinematografu aj. Důležité místo v programu zaujímá vzdělávací program, jenž zahrnuje tvůrčí dílny, vedené profesionály filmového průmyslu a vzdělávací online sérii filmů projektu „Puťovka v žizň“ (Vstupenka do života) pro talentovanou mládež z Petrohradu a jiné zájemce z RF. 

     Hlavní myšlenkou MFF je dialog kultur a dialog umění, a proto se filmové programy vytváří z filmů, které zobrazují procesy vzájemného působení a propojení různých druhů umění. 

     Petrohradský mezinárodní filmový festival „Mirovoj“ se prezentuje jako multikulturní festival, který v programu odráží inovace a živé tradice kinematografu jak velkých, tak i malých zemí. Speciálními hosty MFF budou ruští a zahraniční režiséři, scenáristé, herci, producenti a kameramani. Zúčastní se činnosti festivalu: uskuteční setkání, pobaví se se zástupci tisku a návštěvníky v rámci speciálních akcí, organizovaných s jejich účastí, provedou tvůrčí dílny na síti internet. 

      Rozšířený speciální program festivalu je zaměřen na nejnáročnější auditorium – od profesionálů do oddaných milovníků sedmého umění.  Slavnostní zahájení a slavnostní předání cen vítězům festivalu, soutěžní, nesoutěžní a vzdělávací programy, tvůrčí setkání s hvězdami světové kinematografie v ruském a anglickém jazyce budou přenášeny ve virtuálních sálech kina na internetu. Živé promítání, speciální události a premiéry se budou konat v kinech Petrohradu. 

Místa konání:

Slavnostní zahájení a slavnostní předání cen vítězům festivalu – online platforma na internetu.

Promítání filmů – kino „Velikan park“, online platforma na internetu.

Speciální události – premiéry filmů – kino „Aurora“, kino „KINO&TEATR „Angleter“.

Vzdělávací program – online platforma na internetu.

Organizátoři filmového festivalu: Filmová společnost „Sopričastnosť“ a Autonomní nekomerční organizace podpory rozvoje kultury, vědecko-populární kinematografie a vzdělávání „Prosvěščenije“.

Tento článek je dostupný v: Russian