Koncert na ukončení školního roku S. Samojlovové ve třídě hry na housle

Koncert na ukončení školního roku S. Samojlovové  ve třídě hry na housle

Dne 11. července 2020 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnil koncert žáků hudební školy S. Samojlovové. Akce byla organizována za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

    Na koncertě zazněly klasické houslové skladby ruských a zahraničních skladatelů v podání žáků školy.

     Studio S. Samojlovové při RSVK zahájilo svoji činnost před 4 lety. Žáky studia jsou mladí lidé všech věkových kategorií a rovněž dospělí hudebníci. S. Samojlovová od roku 1992 hraje v symfonickém orchestru Národního divadla v Praze. 

     Na koncertě na ukončení školního roku vystoupili následující žáci: E. Ozerová zahrála několik lidových písní, stejně jako S. Zimmer. Na koncertě rovněž zazněly skladby A. Vivaldiho v podání V. Antoškinové, „Krásný kvítek“ L. van Beethovena interpretovala L. Antoškinová. Zazněly i další skladby vážné a lidové hudby. 

     Klavírní doprovod zabezpečila A. Parukovová.

     Koncert na ukončení školního roku proběhl v srdečné atmosféře. Diváci, mezi kterými byli především rodiče a přátelé malých umělců, vítali každé vystoupení bouřlivým potleskem. 

     Akce se zúčastnili dětí ruských krajanů, Čechů a cizinců. Koncert na ukončení školního roku houslového studia S. Samojlovové při RSVK v Praze navštívilo asi 40 hostů. 

Tento článek je dostupný v: Russian