Mládežnický poetický večer „Jsi básník“ se konal v Praze

Mládežnický poetický večer „Jsi básník“ se konal v Praze

Dne 30. května 2020 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konal mládežnický poetický večer „Jsi básník“. Akce byla organizována mezinárodním poetickým sdružením „Temný klub romantiky“ za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

     Večera se zúčastnili mladí básníci a spisovatelé z různých zemí, kteří žijí v Česku. Při zahajování večera vedoucí sdružení, známý veřejný činitel A. Alexejenko zdůraznil, že večer je prvním v cyklu mládežnických akcí, jež poetické sdružení plánuje uskutečnit v Praze ve spolupráci se Zastupitelstvím Rossotrudničestva v ČR.

     Na večeru mladí básníci přednášeli vlastní díla v ruském jazyce, pověděli o sobě a diskutovali s diváky v neformálním prostředí. Během přestávek zněla vážná hudba v podání mladé ruské houslistky Anny Usolcevové. Bouřlivým potleskem hosté večera podpořili mladé básníky a umělce.

     Poetický večer „Jsi básník“ byl ukončen pozváním na další setkání mladých básníků, které se uskuteční 6. června v Den ruského jazyka u památníku A.S. Puškina na stejnojmenném náměstí.

Tento článek je dostupný v: Russian