Skončila Mezinárodní vědecko-praktická konference Informační inovační technologie.

Skončila Mezinárodní vědecko-praktická konference Informační inovační technologie.

Hlavními organizátory akce byly Ruská technologická univerzita a Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR. Vzhledem ke složité epidemiologické situaci, spojené s rozšiřováním koronaviru COVID-19, akce letos probíhala v distanční formě.

Cílem konference bylo zvyšování efektivity inovační činnosti při řešení aktuálních problémů současnosti.

Základní úkoly konference jsou spojeny s projednáním inovačních otázek na základě informačních a komunikačních technologií v ekonomice, technice, vědě, školství, sociální sféře a jiných oblastech; upozornění na problémy innovatiky, upevnění získaných úspěchů v oblasti informačních technologií a vypracování plánu činnosti do budoucna.

Letos konference probíhala v těchto oblastech: Informační technologie ve vědě a průmyslu, Informační technologie v sociálně-ekonomické sféře, včetně zdravotnictví, a rovněž Ekonomika informačních systémů a digitalizace.

Fóra se zúčastnilo více než 70 osob. Byli to zástupci sféry vzdělání (rektoři, prorektoři, děkanové fakult, vědečtí vedoucí, učitelé a aspiranti), vědy a průmyslu, zdravotnictví, sociální sféry, ekonomiky a obchodu.

Po konferenci byl vydán sborník vystoupení (ISSN 2542-1824) jak v elektronické podobě, tak i v tištěné.  Sborník je umístěn na oficiálním webu www.diag.ru. Elektronická varianta sborníku se nachází v knihovně vědeckých publikací eLibrary, integrované s ruským indexem vědeckého citování a odpovídající exempláře tištěné varianty jsou předány do Knižní komory RF, „Rospečať“ a na Ministerstvo vědy a vysokoškolského vzdělání RF.

Tento článek je dostupný v: Russian