Koncert komorní hudby v rámci festivalu Eduarda Nápravníka se konal v RSVK v Praze

Koncert komorní hudby v rámci festivalu Eduarda Nápravníka se konal v RSVK v Praze

Dne 7. března 2020 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze v rámci mezinárodního hudebního festivalu Eduarda Nápravníka konal koncert komorní hudby. Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

     Mezinárodní hudební festival Eduarda Nápravníka probíhá v České republice každý rok. Je věnován významnému českému hudebníkovi, skladateli a dirigentovi  Eduardu Nápravníkovi (1839 – 1916), který stál 50 let v čele orchestru Marijinského divadla v Petrohradě a vnesl velký vklad do rozvoje hudební kultury Ruska. 

    Večer zahájil vedoucí organizačního výboru festivalu Vjačeslav Grochovskij, který přivítal hosty a účastníky koncertu. Zdůraznil, že tento festival je významnou kulturní akcí v programu Ruského střediska vědy a kultury v Praze.

     Na koncertě vystoupili: D. Santo (klavír) z Itálie, M. Utkin (violoncello) z RF, V. Grochovskij (klavír) z ČR aj.  V jejich podání zazněly skladby W.A. Mozarta, G. Rossini, E. Nápravníka, V. Grochovského st. a rovněž skladby současných italských autorů.

        Na koncertě v Křišťálovém sále RSVK v Praze byli přítomni diváci z řad ruských krajanů, českých občanů a cizinců, kteří každé vystoupení známých umělců odměnili bouřlivým potleskem.    

     Na závěr Vjačeslav Grochovskij poděkoval Ruskému středisku vědy a kultury v Praze a Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR za podporu festivalu a divákům za srdečné přijetí. 

Tento článek je dostupný v: Russian