Tvůrčí dílna kresby na tkáni v RSVK v Praze

Tvůrčí dílna kresby na tkáni v RSVK v Praze

Dne 5. března 2020 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konala tvůrčí dílna kresby na tkáni „Ekotaška“ ruské malířky a designérky Iriny Iskry. Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Irina Iskra – malířka a designérka, členka Svazu malířů Ruska, kandidátka pedagogických věd. Na tvůrčí dílně předvedla, jak vytvořit vlastní ekotašku s individuální kresbou. Účastníci se dozvěděli technické podrobnosti a způsoby kresby na textil a jak vytvořit kompozici z květů.

Irina vystudovala Moskevskou státní umělecko-průmyslovou akademii S. Stroganova, působila ve známých muzeích RF, mimo jiné jako malířka – retušérka v Treťjakovské galerii. Zabývala se i pedagogickou činností. V roce 2012 zahájila svůj brend „Irina Iskra – umění na oděvu“. Od roku 2016 je členkou Svazu malířů Ruska.

Účastníci dílny se zájmem pracovali na svých kresbách k ozdobení ekotašek. Každý účastník poté získal ekotašku se svým vlastním obrázkem.

V závěru umělkyně a účastníci tvůrčí dílny poděkovali Ruskému středisku vědy a kultury v Praze za pomoc při organizaci akce.

Tento článek je dostupný v: Russian